Joulu on jo esillä

Joulu on jo esillä

Jouluihmiset ovat riemuissaan, kun joulu on alkanut näkymään kaupoissa. Joulukorttien ja paketointituotteiden joulutorit ovat varma joulun lähestymisen merkki. Papuan myynninedistäjät vastaavat valtakunnallisesti Paletin joulukorttien ja paketointituotteiden esillepanosta yhteensä 1500 eri pisteessä, aina Hangosta Ivaloon.

Joulu on Paletille sesongeista kiireisin ja se ajoittuu lokakuusta loppiaiseen saakka. Papuan työntekijöiden avulla Paletti on voinut ulkoistaa niin tuotteiden tilaukset, valtakunnallisen esillepanon, kuin sesonkien vaihdot. Paletin tuotteiden parissa häärää kentällä reilu 80 menekinedistäjää. Lokakuussa on rakennettu n. 250 joulutoria ja laitettu joulutuotteet esille myös pienempiin myyntipisteisiin.

Laaja valikoima erilaisia joulukortteja

Paletin joulukorttivalikoima on laaja, joten kortteja löytyy varmasti jokaiseen makuun. Valikoimassa on kortteja myös monelta kotimaiselta taiteilijalta, kuten Minna Immoselta ja Mauri Kunnakselta. Tänä vuonna Paletin valikoimaan kuuluvat myös Sirkku Linnean kuvittamat ja Annukka Kiurun tekstittämät Tonttu Toljanterin ”arvoituskortit”. Uutuutena valikoimassa on kortteja myös naivisti Raija Nokkalalta. Paletin valikoimasta löytyy myös ruotsinkielisiä kortteja sekä erilaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen kortteja, joissa postimaksu on maksettu valmiiksi kaikkiin maihin.

Paletilta löytyy myös kattava valikoima paketointitarvikkeita: lahjakasseja, papereita, nauhoja, rusetteja ja pakettikortteja.

Joulukorttien lähetyspäivät

Marraskuun puolessa välissä aloitettiin joulupisteiden ”tankkaukset”, joilla taataan tuotteiden riittävyys sesonkiaikaan, sekä joulutorien siisteys. Paletin joulusesongin ”kuumat viikot” sijoittuvat viikoille 49 ja 50, eli juuri ennen viimeistä joulukorttien postituspäivää.

Joulukortti on edelleen tärkeä osa jouluperinnettä. Postin mukaan joulukortteja lähetetään Suomesta vuosittain n. 28 miljoonaa. Alla muistutuksena joulukorttien lähettämispäivät, josko allekirjoittanutkin saisi tänä vuonna lähetettyä kortit edullisemmalla joulumerkillä.. 😉

  • Joulun ikimerkillä (arvo 1,05 €) varustetuille korteille viimeinen postituspäivä on keskiviikkona 12.12. Joulutervehdysten postittamiseen kannattaa käyttää punaista postituskuorta, joka on jaettu koteihin marraskuussa Postisen välissä. Punaisia kuoria saa myös posteista.
  • Kotimaan ikimerkillä tai 1. luokan postimerkillä (arvo 1,50 €) varustetut joulukortit ehtivät jouluksi perille, kun saat ne postin kyytiin viimeistään keskiviikkona 19.12.

Mitä tapahtuukaan joulun jälkeen? Uusi vuosi ja uudet tuotteet! Joulutuotteet kerätään pois ja esille laitetaan uudet tuotteet. Paletin joulu on saatu pakettiin loppiaiseen mennessä.

Ps: Koitathan nauttia joulun lähestymisestä, olla stressaamatta liikoja ja tehdä vain se, minkä oikeasti haluat?

<3 Elina