Mainoslehtinen vs. myymälä

Mainoslehtinen vs. myymälä

Mä lähdin tuossa marraskuun lopulla selvittämään, kuinka hyvin eräs mun postiluukusta jaettu mainoslehtinen piti paikkansa. Mun asuinpaikan jakelualueella jaetaan ihan ihmeellisen vähän mitään mainoksia, eikä tämä ole siis mikään tarkoituksellinen mainos kyseiselle brändille – kyseinen mainoslehtinen sattui olemaan vaan ensimmäinen laatuaan pitkään aikaan.

Päädyttyäni kauppaan löysin helposti pääkäytävän varrelta etsimäni myyntipaikan, joka oli todellakin selkeästi samaa sarjaa mainoslehtisen kanssa, katsokaa nyt vaikka tuota ylempää kuvaa! Hemtexin tuotteet olivat selkeästi esillä, ja pystyin helposti bongaamaan niin torkkupeitot, lakanat kuin tyynytkin. Keskellä olleella myyntipöydällä oli esillä mainoslehtisessäkin esitellyt pienet härpäkkeet, kuten kuusenkoristeet, tabletit, patalaput, servetit sekä muun muassa marmoritarjottimet. Niin ikään aamutakit ja pyyhkeet löytyivät superhelposti, ja ihmetyksekseni hinnoissakaan ei ollut juuri mitään korjattavaa, sillä kaikki olivat yhtä puuttuvaa plussatarjousta lukuun ottamatta juuri niillä hinnoilla ja plussatarjouksin kuin mainoslehdessä luvattiin. Menekinedistäjän työtä tehneenä muistan korjanneeni lukuisia vääriä hintoja ja etikettejä, joten tämä oli positiivinen yllätys – ollakin että kyseessä oli kausittainen, todennäköisesti tarkoin tehty Citymarketin ja Hemtexin jouluesillepano.

Tällä kertaa mainoslehtinen siis piti paikkansa, all good! Mainoslehtisten tarkoituksenahan on muun muassa valaista ihmisiä siitä, millaisia tuotteita kussakin kaupassa on myynnissä ja tarjouksessa. Onhan se siis aika loogista ja tärkeää, että ne pitävät myös kutinsa. Jos nimittäin mainokset toistuvasti kertovat jotain ihan eri tarinaa myymälän kanssa, sitä voi miettiä, kuka niihin enää jaksaa luottaa tai ylipäätään lukea. Voisinkin välillä kirjoitella tämmöisistä mainoslehtisen kanssa tehdyistä täsmäiskuista – aina nimittäin homma ei mene näin Strömsön lailla, vaan esimerkiksi ei-oo:ta näkee hyllyissä harmillisen usein…

Terkuin,
mainoshaukka Kriska